9/2/17

Αμάν, ο Γκρίνγκλις!



Στο Πρώτο Θέμα, την εφημερίδα που τάχτηκε να φυλάττει Θερμοπύλες, πάσης φύσεως, και γλωσσικές εννοείται, διαβάζουμε (30/1) για ένα καινούριο παιδικό βιβλίο, με τίτλο Έχω τις λέξεις σου, όπου

«Δύο μικρά παιδιά, ο Δίφθογγος και η Λέξη, μεγαλώνουν στη χώρα Αβουγουδουέ... Σε κάθε πάρκο της υπάρχει κι ένα τετράγωνο πηγάδι. Εκεί ζει ο Ημιμάθειας που τα ξεγελά και κλέβει τα παιχνίδια τους, για να χαθούν οι λέξεις τους και να βασιλέψει ο γιος του Γκρίνγκλις.

»Ένα απόγευμα ο κεντρικός ήρωας χάνει τις λέξεις του. Η αγάπη για την φίλη του τον οδηγεί στην αναζήτησή του να τις βρει. Στην περιπέτειά του συναντά την γιαγιά-Γραμματική, τις ξεχασμένες Προσωδίες, τον κύκλωπα Λάθος.

»Μοναχικό το ταξίδι του και δύσκολο, μα καταλαβαίνει ότι δεν είναι μόνο οι δικές του οι λέξεις που πρέπει να ελευθερώσει αλλά όλων των παιδιών. Θα τα καταφέρει;»

Κλεμμένα παιχνίδια, λέξεις που χάνονται, προσωδίες που είχαν χαθεί, ταξίδι αναζήτησης και κυρίως αποστολή απελευθέρωσης των λέξεων, ο μόνος αρμόδιος για την παρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου είναι προφανώς ένας αστυνομικός συντάκτης! Οπότε, Πάνος Σόμπολος, πρύτανης των αστυνομικών συντακτών και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Και μαζί και ένα μέλος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ.

Σεξιστικός, φοβάμαι, ο αποκλεισμός της Νικολούλη, ή και της Πάμε Πακέτο.

buzz it!