26/7/09

Πο ρε κάτι γέλια, Νο 2 και 3

έπειτα από τα γέλια στον Ιανό, δηλωμένα χιουμοριστικές οι προθέσεις και εδώ, ή και η χιουμοριστική πλευρά, εν πάση περιπτώσει --ανταποκρινόμαστε εκθύμως

νούμερο 2:

Ίδρυση κόμματος καπνιστών και προσφυγή "Στο ΣτΕ κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος"
[με αγωνία περιμένουμε τις υπογραφές]

και στην Εσπρέσο, με φωτογραφικό υλικό [μη σας διαφύγει κάτω κάτω η φωτό νούμερο 4]

διαβάστε τη συνέχεια...

νούμερο 3:

με ιμέιλ μου ήρθε το ακόλουθο:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ‘ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ’ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Επίμετρο στην αντικαπνιστική νομοθεσία»

Προς ιδιοκτήτες λογοτεχνικών μπαρ, παλαιοβιβλιοπώλες νικοτίνης και υπαλλήλους των ΕΛΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Λογοτεχνών (Σ.Ε.Λ), το προσαρτημένο σε αυτόν Θερινό Σπίτι της Λογοτεχνίας και το έγκριτο Νομικό του Συμβούλιο, αποτελούμενο από πρωτονοτάριους (δύο: 2), αρχιεισαγγελείς (πέντε: 5) και αρχιμανδρίτες (έναν: 1), επεξεργάστηκε και καταθέτει – σε τρία (3) αντίτυπα – την ακόλουθη επίμετρη πρόταση για σχέδιο νόμου:

«Σε συνέχεια – και ως επίμετρο – στον άρτι ψηφισθέντα νόμο περί καπνίσματος (υπ’ αλγόριθμον 45⅛ χ 980ℓ-3√10‰≤ στροφηδόνⁿ) προτείνουμε τις εξής ρυθμίσεις:

Α. Τα μαγαζιά άνω των 70 τ.μ. οφείλουν να διαθέσουν το 10% του ωφέλιμου χώρου τους στην εγκατάσταση δανειστικής (και αγύριστης) βιβλιοθήκης. Τα μαγαζιά κάτω των 70 τ.μ. πρέπει να αποφασίσουν αν θα λειτουργήσουν – ή όχι – ως λογοτεχνικές λέσχες. Στην πρώτη περίπτωση ο ιδιοκτήτης οφείλει να μετατρέψει το 30% των βιβλίων σε καπνοθήκες (αυτό θα γίνει κρατώντας το εξώφυλλο και κόβοντας τις εσωτερικές σελίδες, ώστε να δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος). Στη δεύτερη περίπτωση και εάν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να μετατρέψει το μαγαζί του σε λογοτεχνική λέσχη (club) ισχύει το προαναφερθέν με τη δέσμευση της μετατροπής των σταχτοδοχείων σε book-stands. Οι θαμώνες οφείλουν να μελετούν το περιεχόμενο των βιβλίων και στη συνέχεια να φυσάνε την περίληψη στα μούτρα του διπλανού. Τούτο με πλήρη συνείδηση ότι μπορεί να λειτουργήσει ανασχετικά για το νόμο, καθότι τα μπαρ θα βρωμάνε περίληψη (Τόμας Μαν, Κική Δημουλά) –πράγμα ανυπόφορο.

Β. Οι αρχές, υπό την εποπτεία του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιβλιοναυαγοσωστών, κ. Μάνου Στεφανίδη, πρέπει να έχουν πρόσβαση στις τσάντες και στα παπούτσια των πολιτών. Σε περίπτωση που ευρεθούν στα μεν ή στα δε ογκώδη θεωρητικά τομίδια ή πρόλογοι σε γάλλους συγγραφείς, ακολουθεί η εξής διαβάθμιση κυρώσεων:

1) αν ο επίμαχος καπνός βρίσκεται ανάμεσα σε δυο (2) αδιάβαστα βιβλία η κύρωση ανέρχεται σε έξι μήνες διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων σε έντυπα εύθραυστης πολιτικής ταυτότητας (ανανεωτική αριστερά).

2) αν ο επίδικος καπνός βρίσκεται ανάμεσα σε δύο (2) διαβασμένα βιβλία η κύρωση συνίσταται στη μετάφραση ενός (1) από αυτά σε γλώσσα χώρας που δεν έχει ακόμη εισαγάγει αντικαπνιστική νομοθεσία (Γαλλία, Ιταλία).

3) αν ο αξιοκατάγγελτος καπνός βρίσκεται ανάμεσα σε ένα (1) αδιάβαστο και ένα (1) διαβασμένο βιβλίο, η κύρωση επιβάλλει την μεγαλόφωνη ανάγνωση του ήδη διαβασμένου βιβλίου σε προαύλιο εκκλησίας λίγο πριν τον όρθρο.

4) αν ο (διόλου) ευκαταφρόνητος καπνός βρίσκεται ανάμεσα σε περισσότερα από δύο (2) βιβλία δεν επιβάλλεται καμια κύρωση. Με την υποσημείωση: κανένα από αυτά δεν πρέπει να είναι η τριλογία του Στρατή Τσίρκα Άκαπνες Πολιτείες".

Ακολουθούν υπογραφές:

Σωκράτης Δεληβογιατζής (δάσκαλος σε δυσπρόσιτο δημοτικό σχολείο)
Μάνος Στεφανίδης (πρόεδρος Λιμενικού Σώματος Σύρου, μέλος της Βουλής των Εφήβων 2001)
Βασίλης Βασιλικός (καθηγητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης)
Αντώνης Νταβανέλλος (σονετογράφος – μεταφραστής)
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ (φοιτήτρια Erasmus)
Μάνος Στεφανίδης (παραφραστής)
Σωτηρία Σταυρακοπούλου (συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)
Νίκος Κωνσταντόπουλος (σχεδιαστής μόδας)
Μάνος Στεφανίδης (πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας)
Γιώργος Νταλάρας (συμβολαιογράφος, ιδιοκτήτης club στην Αμμόχωστο)
Κώστας Καναβούρης (ανεπάγγελτος)
Άνθιμος Θεσσαλονίκης (σαϊεντολόγος – καββαλιστής)
Μάνος Στεφανίδης (θηριοδαμαστής)
Άδωνις Γεωργιάδης (γενικός γραμματέας της Κομμουνιστικής Διεθνούς)
Θανάσης Τριαρίδης (όλα τα προηγούμενα)
Μιμή Ντενίση (ηθοποιός)
Μάνος Στεφανίδης (χειριστής μπάλας)

Με τιμή,
Ο κατά νόμον υπεύθυνος, πρόεδρος του Σ.Ε.Λ,
Ανέστης Γ. Δειλινός

buzz it!