8/3/19

Από τους πρώην και νυν εφιάλτες μας

(Εφημερίδα των συντακτών 8 Μαρτ. 2019)

Γενίτσαροι της Κρήτης -των Αθηνών, γνωστοί


* Ο πρώην συγκυβερνήτης, σε συνέντευξη στο θεσσαλικό κανάλι TRT, 20/2:

«Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήταν η μέρα που διασώθηκε μια υπαξιωματικός χάρη στην πίστη της. Την ειδοποίησε η Παναγία το βράδυ, και το ’κανε κοινό αυτό στη μονάδα της, γι’ αυτό που θα συμβεί· σώθηκε, και όπως ήμουν μαζί της, με το που βγήκε απ’ το νοσοκομείο, και πήγαμε στην Παναγία την Ακρωτηριανή στη Σέριφο στη γιορτή της την πρώτη μέρα, και αυτό της υποσχέθηκα, ότι κάθε χρόνο θα ’μαστε μαζί».

Έχω ξαναγράψει για το συγκεκριμένο θαύμα, όπου η Παναγία είχε ξηλώσει το πάτωμα ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου και το κάθισμα όπου καθόταν η ευνοούμενή της. Και την έσωσε.

Τώρα ο κ. Καμμένος μας προσφέρει τη δική του εγκυρότητα. Πως η Παναγία είχε ειδοποιήσει αποβραδίς· είπε δηλαδή στην υπαξιωματικό 1ον πως θα πέσει το ελικόπτερο και 2ον πως αυτήν θα τη σώσει·

και η μέλλουσα να σωθεί το είπε στη μονάδα της, πως δηλαδή την ειδοποίησε η Παναγία 1ον πως θα πέσει το ελικόπτερο και 2ον πως οι άλλοι θα παν καλιά τους, όμως αυτήν θα τη σώσει.

Φαίνεται όμως πως η Παναγία έφραξε των αλλονών τ’ αφτιά και τους εσκότισε τον νου, 1ον για να μην ακούσουν και 2ον για να μην καταλάβουν τι τους μέλλεται –και της χαλάσουν το θαύμα.

Ιδιοφυές. Ή η στρατηγική των θαυμάτων.

* Και η νυν συγκυβερνήτριά μας, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από τα φλουριά κωσταντινάτα που πήραμε απ’ τ’ άλλα κόμματα. Εδώ, απ’ του Λεβέντη.

Και παρελαύνει τώρα, ούτε Άδωνης που λέει ο λόγος, σ’ όλα τα ραδιόφωνα και τα κανάλια.

Και τελευταία, σε ερώτηση αν θα πήγαινε και στην εκπομπή της Μενεγάκη, απάντησε πως γιατί όχι, είχε ήδη πάει στην Τατιάνα, με θέμα αν πιστεύει στα θαύματα, επειδή της είχε μπει μια βρύση στο μάτι!

Ατυχώς, δεν ακολούθησε διευκρινιστική ερώτηση, δεν έχουμε έτσι λεπτομέρειες για το θαύμα με τη βρύση στο μάτι.

Όμως τα θαύματα θέλουν μονάχα πίστη.

(Κι εξάλλου το μέγα θαύμα είμαστε εμείς, η αντοχή μας…)

* Επιστολή 1η, προς κύριο Κούγια. Μα αλήθεια, κύριε Κούγια, πέσατε και βαράγατε τον κ. Λαζόπουλο, φωνάζοντας: «Σ’ τα χρωστάω τρία χρόνια»;

Και αυτά που του χρωστάτε τρία χρόνια τώρα είναι (αντιγράφω πιστά, ξέρετε γιατί, από τη δική σας επιστολή) ότι «προσπάθησε επί χρόνια σε κάθε εκπομπή του να αλλάξει όλη μου την προσωπικότητα, [...] προσπάθησε να με εμφανίσει εξωτερικά σαν ένα διαφορετικό άνθρωπο…»;

(Ακολουθούν κι άλλα, υποθέτω όμως πως αυτό, καθότι πρώτο, θα είναι και το σπουδαιότερο.)

Ώστε πήγε να σας αλλάξει την προσωπικότητα και να σας εμφανίσει διαφορετικόν εξωτερικά; Και εννοείτε, φαντάζομαι, το ότι σας έλεγε κοντό;

Εξού και οι αλλεπάλληλες αναφορές και επιστολές σας (δεν θυμάμαι αν και εξώδικα, κατά την πάγια τακτική σας) ότι δεν είστε κοντός, είστε 1,79, άρα ψηλός;

Μα είναι δυνατόν να έχετε πρόβλημα με το μπόι σας, κύριε Κούγια, εσείς, κοτζάμ «μοντελοπνίχτης», όπως είχατε κάποτε δηλώσει;

* Επιστολή 2η, προς κύριο Τάκη Θεοδωρόπουλο. Που με ένα του κείμενο, όχι τώρα ξενοφοβικό, ρατσιστικό κτλ., κατόρθωσε να ξεσηκώσει και τις πέτρες.

Αναφέρομαι στο πολυσυζητημένο, ευτυχώς, κείμενο ουσιαστικά υπέρ του Νίκου Γεωργιάδη, εντέλει υπέρ της παιδικής πορνείας και του τράφικιν.

Σας καταλαβαίνουμε, κύριε Θεοδωρόπουλε. Είναι κι αυτό το σύνδρομο του γενιτσαρισμού, οι εξετάσεις που δίνει κανείς αδιαλείπτως και πάντοτε πλειοδοτώντας στον νέο ιδεολογικό του χώρο, στα νέα του αφεντικά κτλ.

Ο πάτος; Να ’ναι τώρα αυτός; Όταν ακόμα και από τα δεξιά κάποιοι σηκώσανε φωνή;

 «Το ότι δεν ντρέπεται ο εν λόγω κύριος γι’ αυτά που γράφει… είναι δικό του θέμα. Άλλωστε πολλές βαρύγδουπες και βερμπαλιστικές αρλούμπες αραδιάζει καθημερινά…» έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Κύριε Θεοδωρόπουλε, λογικό. Κουκιά τρώτε, κουκιά μολογάτε.

Λίγο κράτει όμως; Έστω για λόγους δημόσιας υγείας;

buzz it!