24/2/20

Τα λερωμένα, τ’ άπλυτα, τα στοχοποιημένα

(Εφημερίδα των συντακτών 22 Φεβρ. 2020)


 
[φωτ. από Gazzetta.gr]
* Η Ώρα του Αστυνομικού: Η Ώρα του Αστυνομικού είναι μια καθημερινή πρωινή εκπομπή, όπως λ.χ. Η Ώρα του Άδωνη. Με την ιδιοτυπία κι αυτή ότι συχνά μεταδίδεται διαδικτυακά, ταυτόχρονα, σε δύο και περισσότερα κανάλια. Πάντως, σπάνια θα πέσετε σε τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιοφωνικό σταθμό, που να μη φιλοξενεί κάποιον συνδικαλιστή αστυνομικό.

Τελευταία είχαμε τον περίφημο Μπαλάσκα, να λέει όλο νόημα για τον ληστή συνάδελφό του (πρώτη φορά θα άκουγε για παραβατικό αστυνομικό!), πως θα καλοπεράσει στη φυλακή. Και βρήκε τον εξής τρόπο να σερβίρει τη σοφία του ο κ. Μπαλάσκας: το πρώτο που έκανε, μας είπε, ήταν να τηλεφωνήσει να ρωτήσει αν είναι όμορφος ο συνάδελφος· είναι όμορφος, του είπαν, και τότε κέντησε ο κ. Μπαλάσκας: και όμορφος και αστυνομικός, θα τον γλεντήσουν οι ποινικοί στις φυλακές.

Σιγά μην ακούει η ηγεσία της Αστυνομίας, το αρμόδιο υπουργείο κτλ.

* Και με αφορμή τη συμπλοκή αλλοδαπών στη Μενάνδρου, ο κ. Ντούμας, πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, στην ΕΡΤ αυτός, μας εξέθεσε τις επιστημονικές απόψεις του περί «εγκληματοπαραγωγών χωρών»: Πακιστάν, Αφγανιστάν… κτλ.!

Ν’ άκουσαν τουλάχιστον οι πρεσβείες των χωρών αυτών;

* Και λίγο πιο παλιά, σε συζήτηση για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί έναν ημιθανή, τον Ζακ Κωστόπουλο, άλλος λειτουργός της Τάξης, ονόματι Πάκος, πρόεδρος μάλιστα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, μας απείλησε πως «Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει…»

Ευτυχώς δεν βλέπουν τηλεόραση τίποτα Πυρήνες κτλ., γιατί μετά θα φταίμε εμείς, που στοχοποιούμε, λέει, την αστυνομία, όπως επαναλαμβάνουν κάθε φορά!

* Μέγα εύρημα η στοχοποίηση: Δεν στοχοποιούνται μόνοι τους, αυτοί και οι τόσοι άλλοι, με τον εμπρηστικό, προκλητικό, ιταμό κτλ. λόγο τους, που σαν να την αποζητάει πια, να την εκλιπαρεί την αντίδραση, συχνά για να υπάρξει και μόνο, δεν στοχοποιούνται, λέω, από μόνοι τους, Πορτοσάλτες, Αδωναίοι, Μπογδάνοι και λοιποί, παρά τους στοχοποιεί η κριτική, ακόμα κι η απλή επισήμανση της ασχημίας τους –όπως θα δούμε παρακάτω. Για «μια ιδιότυπη “Αστυνομία Τύπου” [που] ξεκίνησε από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου» γράφει με αφορμή την «επίθεση» στον Πορτοσάλτε ο Κ. Γιαννακίδης (Protagon 7/2/20)!

Έχω ξαναγράψει για τον Σεφερλή (εναντίον της Ακρίτα, που τον είχε χαρακτηρίσει ρατσιστή, ομοφοβικό κ.ά.), τον Ζουγανέλη (εναντίον όσων είπαν ρατσιστικά τα ρατσιστικά του), τον Σμαραγδή (εναντίον των κριτικών που τόλμησαν να μην τους αρέσει η ταινία του), τώρα έχουμε νέα σοδειά στοχοποιημένων, Χωμενίδη, Κραουνάκη, και ξανάμανα Μπογδάνο.

* Ο Χωμενίδης κι η ξανθιά κυρία: Γράφει ένα φαιδρό εντέλει κείμενο ο Χωμενίδης, με τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, για το κοινό που πήγαινε με τσερόκι και πούρο ν’ ακούσει Καββαδία «και στα σινιέ του ρούχα μύριζε ψαρόλαδο», του τα ’σουρε η Ακρίτα, εκείνος διαμαρτυρήθηκε με τον γνωστό του τρόπο πως «Κάποια ξανθιά κυρία έδωσε το σύνθημα της επίθεσης» και άρχισε το διαδικτυακό μπούλινγκ εναντίον του! (Να μνημονεύσω εδώ παρεμφερή αντίδραση παλαιότερα, για άσχετο λόγο, του Γιώργου Χρονά, που έγραψε: «η ξανθιά γριά Έλενα Ακρίτα», το μειράκιο αυτός, 8 χρόνια κιόλας μεγαλύτερός της!)

Μοναδική σκέψη, πως ο κ. Χωμενίδης θεωρεί παντελώς ηλίθιο το κοινό, ανίκανο να αντιληφθεί με τι το ταΐζει, και χρειαζόταν να το ξυπνήσει «κάποια ξανθιά κυρία»!

* Και ο Κραουνάκης, που εξέμεσε, στο κόψιμο της πίτας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, τα άκρως εμπνευσμένα έα-έα-έα και ίου-ίου-ίου και για τα αρχαία της Θεσσαλονίκης, που αν δεν «μείνουνε in situ», «ο εχθρός θα φάει το μουνί του»… «Πλάκα έκανα» δήλωσε αλλόφρων μετά, και απείλησε με μηνύσεις αυτούς που «θ’ ανακυκλώνουν τη μάπα του και τα λόγια του», κι αυτόν που τράβηξε το βίντεο κτλ. κτλ.

Αντί να κάνουμε εμείς μηνύσεις για «τη μάπα του και τα λόγια του» –και προφανώς δεν αναφέρομαι σε γενετικά χαρακτηριστικά, όπως λ.χ. αναφέρεται αυτός στο ύψος και τη φαλάκρα όσων αντιδρούν στα συχνότατα, δυστυχώς, εμέσματά του.

* Αμ ο ακατονόμαστος; Που αυτός τις έκανε ήδη τις αγωγές του, κι ό,τι περνάει από το «θεσμικό», Κύριε των δυνάμεων, χέρι του, να ποινικοποιηθούν και τα σόσιαλ μίντια και ό,τι προσβάλλει την προσωπικότητά του –και τον στοχοποιεί: νά τη ξανά η καραμέλα.

Και γράφει, σε μία από τις αγωγές του: ο «μέσος αναγνώστης αποκομίζει την εντύπωση ότι δεν χρήζω ουδεμίας εκτίμησης με βάση την ηθική και κοινωνική αξία μου, καθώς και την υπόληψή μου, με αποτέλεσμα να είμαι άξιος πάσης φύσεως προσβλητικών, εξευτελιστικών και βίαιων συμπεριφορών»: ναι, σχόλια στο φέισμπουκ περίμενε ο μέσος αναγνώστης…

Είπα: όσο δεν κάνουμε εμείς μηνύσεις κι αγωγές, και χαλάλι τους η διαφήμιση (που την εξασφαλίζουν έτσι κι αλλιώς: νά, πάκο μάζεψε τα ολοσέλιδα ο ακατονόμαστος, με αφορμή πια την αγωγή του σε 25χρονο κορίτσι), όσο δεν αντιδρούμε, λέω, πρώτοι εμείς, τόσο θα εκτραχηλίζονται οι αφηνιασμένοι ήδη αυτοί.

Ας προσέχαμε.

buzz it!