9/3/10

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω

Ο Έλτον Τζον είπε τα δικά του: «I think Jesus was a compassionate, super-intelligent gay man who understood human problems. On the cross, he forgave the people who crucified him. Jesus wanted us to be loving and forgiving…»

Ο Άγιος Πειραιώς είπε τα δικά του: «ο αρρενοθήλης κέκτηται “τον δυναμισμό του άρρενος και την μοχθηρία του θήλεος, δεν έχει ουδεμία ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες”», τσιτάροντας Λομπρόζο·

και έπραξε τα δικά του: με επιστολή του ζήτησε «από την εξαίρετη και ευαίσθητη Μεγαλειότητά» Της, τη «Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας ΕΛΙΣΑΒΕΤ», «να εκφράση την σαφή αποδοκιμασία της» για «τις απαράδεκτες και ανιστόρητες ιταμές παράλογες και αποκρουστικές δηλώσεις του πολύ γνωστού υπηκόου» Της και «να τον αποστερήση από τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που αναξίως πλέον φέρει…» –να του αφαιρέσει δηλαδή τον τίτλο του Sir.

Ο Στέφανος Κασιμάτης, πρώην Πανδώρα του Βήματος, νυν Φαληρεύς της Καθημερινής, είπε κι αυτός τα δικά του (7/3): «Θα μπορούσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, σύμφωνα με το πνεύμα της χριστιανικής αγάπης που τον διέπει, να είχε εισηγηθεί επιεικέστερη τιμωρία. Να αντικατασταθεί, λόγου χάριν, το “sir” του Έλτον Τζον με το “dame”. Θα άρεσε και στον ίδιο τον καλλιτέχνη…»

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, από τον Σεραφείμ και τον Στέφανο ποιον να διαλέξω…

Καλός Θέμος, Στέφανε!

buzz it!