28/9/09

χανόμεθα, αλί, ω Συνελλαδεξανοί (ή Συνελλαδιστανοί)!*


πάλι με χρόνια, με καιρούς, πάλι τα ίδια έρχονται: προσφυγιά, ξεριζωμός, ίσως και αίμα, ου μην αλλά και εδαφική συρρίκνωση! Υπογραφή: ΧρήστοςΌ,τι αναθαρρήσαμε, πως όσο «ο Γιανναράς ζει, ο Ελληνισμός καλά κρατεί», ήρθε δυσοίωνη η προφητεία πως οσονούπω συρρικνούμεθα εδαφικώς!

διαβάστε τη συνέχεια...

Ήδη, «οι επερχόμενες εκλογές θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του 1920, έχουν μια πρόγευση φόβου προσφυγιάς, ξεριζωμού, ίσως και αίματος…»

στάση, παρακαλώ!
«πρόγευση: η πρώτη και σύντομη εμπειρία, επαφή που αποκτά κάποιος σε σχέση με μια κατάσταση ή ένα γεγονός που ακολουθεί» (λεξικό Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη)

τώρα, την είχατε ή δεν την είχατε (ή την είχατε και δεν τη συνειδητοποιήσατε) τη σύντομη εμπειρία «προσφυγιάς, ξεριζωμού, ίσως και αίματος», το σίγουρο είναι το «γεγονός που ακολουθεί»: η προσφυγιά, ο ξεριζωμός, ίσως και το αίμα!

ένσταση στη στάση:
ο Προφήτης δεν μιλάει για «πρόγευση προσφυγιάς…» κτλ., αλλά για «πρόγευση φόβου προσφυγιάς…» κτλ.

χμμ, «πρόγευση φόβου»; έρχεται φόβος δηλαδή; σιγά τα ωά; ή μήπως ψιλορημάδια ελληνικά; τέλος πάντων…

–πάντως δεν θα εννοεί φόβο απλώς ο Διδάσκαλος του Γένους, αφού καταλήγει με την προφητεία για ούτε λίγο ούτε πολύ εδαφική συρρίκνωση

ιδού:


«Μέσα σε πενήντα χρόνια» μετράει ο Διδάσκαλος «οι Έλληνες ξεριζώθηκαν μεθοδικά από τη συνέχεια της γλώσσας τους, από την κοινή σάρκα και κοινωνούμενη πράξη του αυτοκαθορισμού τους, της ετερότητάς τους. Αυτή η απώλεια φαίνεται πως πρέπει να μετρηθεί και με εδαφική συρρίκνωση. Το ιστορικό τέλος ιστορικών λαών πάντοτε εντοπίζεται και χαρτογραφικά».

Αυτά σε άρθρο για τον Παπανδρέου, ο οποίος «απέδειξε απροσχημάτιστα πόσο έτοιμος είναι να απεμπολήσει κοιτίδες της ελληνικής πρότασης πολιτισμού [ω, σαμπόσα σικ να ’βαζα εδώ;], όταν προπαγάνδιζε, δίχως αιδώ ή λύπη, την εξωφρενική πλεκτάνη του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο» κτλ. κτλ. κτλ.

Και αφορμή για το άρθρο, την πολιτική ανάλυση και τη σπαραχτική προφητεία, ένα πιθανότατα σαρδάμ του Παπ., όταν είπε «μηδέν στο πηλήκιο» –ξαναματασιγά τα ωά!

Και τεκμηρίωσε έτσι το Εύρημα-Καταπέλτη του (πως «ανελλήνιστος» ο «ξενότροπος» κτλ. αυριανός πρωθυπουργός) ο Χρήστος Γιανναράς-Μαλβίνα, ο Χρήστος Γιανναράς-Θεμοαναστασιάδης…

Και σ’ ανώτερα, Διδάσκαλε-Προφήτα!ΥΓ. Σαρδάμ ή όχι, βλ. ενδιαφέρουσα συζήτηση στον Σαραντάκο, «Το πηλήκιο του ελληνομέτρη»


* ήτοι συμπολίτες τού κατά Γιανναρά Ελλαδέξ ή Ελλαδιστάν

buzz it!