16/6/07

Βασίλειος Δ. Φόρης, "Με ανοιχτά χαρτιά -και βιβλία: Από την ποιότητα και την 'επιστημονικότητα' του πολέμου κατά της δημοτικής", Θεσσαλονίκη 1978

[απντέιτ, λινκ για πιντιέφ στο τέλος]


Τις προάλλες έστειλε η mariaxefteri, να 'ναι καλά, στο glosinform το ακόλουθο μήνυμα:

"Φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς", λένε, αλλά έπεσα τυχαία πάνω σε ένα μπλογκ που είχε θέμα την κριτική του Παπαναστασίου για την Συγχρονική γραμματική της κοινής ελληνικής των Μπαμπινιώτη και Κοντού (1967).

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει εδώ: http://gordongr.blogspot.com/2007/05/blog-post_13.html


[το glosinform, για όσους δεν ξέρουν, είναι μια ιντερνετική "ομάδα" που τη δημιούργησαν δύο γλωσσικά μπλογκ, οι ανορθογραφίες και το περιγλώσσιο, μέσα από την οποία αλληλοενημερωνόμαστε για δημοσιεύσεις, εκδηλώσεις κτλ. γλωσσικού ενδιαφέροντος -σπεύσατε να εγγραφείτε, μέσα από τα εν λόγω μπλογκ]

Διάβασα την ευθύβολη κριτική του Γιώργου Παπαναστασίου [γραμμένη πότε; γιατί το πολύ καλό σάιτ της «Πύλης» δε βάζει γενικά χρονολογικές ενδείξεις;], όπου υπάρχει παραπομπή στο «επιθετικό κείμενο» του εν μακαριστοίς μεγάλου φίλου Β. Δ. Φόρη, του 1978. Πρόκειται για σειρά επιφυλλίδων, που κυκλοφόρησε σε ανάτυπο, το οποίο σκάναρα εδώ ολόκληρο, αφού είναι δυστυχώς δυσεύρετο. Θα βοηθήσει και τους νέους μας, να συμπληρώσουν τυχόν «ιστορικά κενά» τους, κατά τη διάγνωση του Λαζόπουλου :-)

το ανάτυπο του Β. Δ. Φόρη:


σ' αυτήν τη διεύθυνση κατεβάζετε το πιντιέφ, να 'ναι καλά ο φίλος Στράτος Ν.:
http://ifile.it/qhc7l8b/Foris-Me_anoixta_xartia_kai_vivlia.pdf

buzz it!

8 σχόλια:

Γιάννης Παπαθανασίου είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ανάτυπο του Φόρη.
Μήπως είναι δυνατή η μετατροπή του σε .pdf αρχείο, για να το κατεβάσουμε;

Γιάννης Χάρης είπε...

φευ, είμαι αστοιχείωτος τεχνολογικά [δε φαίνεται;]

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Τα ζιπάρισα σε ένα αρχείο και τα έβαλα στο ράπιντσερ, όμως η αρίθμηση των επιμέρους εικόνων δεν αντιστοιχεί εντελώς με τη σειρά του κειμένου.


http://rapidshare.com/files/37915556/foris.zip

ν.σ.

TAK είπε...

Γεια σας, ευχαριστώ πολύ για το εξαιρετικό και πράγματι δυσεύρετο σήμερα ανάτυπο του Β. Φόρη.

Έφτιαξα ένα αρχείο pdf, έβαλα τις σελίδες στη σωστή τους σειρά, μείωσα το μέγεθος του αρχείου όσο μπορούσα και το ανέβασα στο easy-share, για να μπορούν να το κατεβάσουν και άλλοι.

http://w13.easy-share.com/1226654.html

Να είστε καλά.

Τάσος Α. Καπλάνης

kukuzelis είπε...

Ιδού τα ανάτυπο του Φόρη σε μορφή pdf και τις σελίδες στη σωστή σειρά. Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει από το Media fire. Κλικ στη διεύθυνση:
http://www.mediafire.com/?bjva9vx0dfx .

Πρόκειται για αρχείο 7,47 MB.

[Συνιστώ το Media fire για ανταλλαγή αρχείων. Προς το παρόν... Τα αρχεία μένουν ανέπαφα περισσότερο χρόνο απ' ότι στο Rapidshare. Ο χρόνος που περιμένεις για να κάνεις τα κατεβάσματα σου είναι ελάχιστος (λίγα δευτερόλεπτα). Τέλος, η ταχύτητα κατεβάσματος είναι ικανοποιητική.]

kukuzelis είπε...

Το δικό μου pdf είναι καλύτερο.

:)

*

Γιάννης Χάρης είπε...

ευχαριστώ όλους όσΟΥΣ συνέδραμαν με την τεχνογνωσία τους

καλωσορίζω θερμά από εδώ τον tak

kukuzeli, αν πω ότι το δικό σου pdf είναι καλύτερο θα μας κράξουν όσοι γνωρίζουν την παλιά εξωμπλογκική φιλία μας -δεν μπορώ όμως να αρνηθώ το οφθαλμοφανές, πως μόνο εσύ ακολουθείς τα νεότερα συστήματα αρίθμησης: 7-5-6 :-)

[πρόσθεσα τότε κι εγώ το εξώφυλλο, ώστε είτε αποθηκεύσει κανείς είτε τυπώσει, να έχει την ολοκληρωμένη εικόνα του ανατύπου]

as eon είπε...

Μπήκα και γω στον κόπο. Τέτοια κείμενα είναι ιστορία και πρέπει να διαδίδονται. Τα λινκ, εκτος του Σαραντάκου βγάζουν έρορ.

http://users.sch.gr/symfo/asx/foris.pdf

925 ΚΒ, μαζί με το δημοσίευμα στη λέξη