7/2/07

γενικό, εισαγωγικό, που απλώς δεν ξέρω πού να το βάλω...

Παιδίον νέον

τώρα μπλογκ είναι αυτό; δεν ξέρω, ενώ απ' την άλλη ξέρω πως παιδιά από ηλικιωμένους γονείς ενδέχεται να εκδηλώσουν μεγαλώνοντας σοβαρές γενετικές ανωμαλίες... Θα δείξει λοιπόν!

διαβάστε τη συνέχεια...

Η αλήθεια είναι πως ήθελε από καιρό να γίνει "κάτι", πρώτα γιατί ζήλευε από παλιά το σάιτ του Σαραντάκου, αλλά η υπόθεση σάιτ θέλει, λέει, κι επιδέξιους κώλους, κι έπειτα γιατί ζήλεψε τις νεότερες και επίσης συγγενείς του ιδεογλωσσικά "ανορθογραφίες".

Αλλά και πάλι, κι ενώ τα μπλογκ είναι, λέει, υπόθεση εύκολη "και για μωρά ακόμα", χωρίς τις συνεχείς συμβουλές άλλου συγγενή, του thas, και τον ιδρώτα του προσώπου του teo belo, δε θα 'χε βγει αυτό εδώ το πράμα, που πληρώνει βεβαίως τις αμαρτίες αποκλειστικά του γονιού του, κι όχι των φίλων που βοήθησαν όσο μπορούσαν -όσο μπορούσε να καταλάβει ο ανεπίδεκτος από τέτοια [και όχι μόνο] γονιός.

Σχόλια

Απόπειρα λοιπόν για μπλογκ, για λόγους κυρίως πρακτικούς, ευκολίας δηλαδή, ενώ φοβούμαι ότι δε θα μπορέσω να ανταποκριθώ στους άγραφους έστω κανόνες του είδους. Θα ήθελα δηλαδή, για πρακτικούς και πάλι, ή κυρίως, λόγους το μπλογκ αυτό να ήταν κατά βάση ενημερωτικό. Όσο κι αν δύσκολα, δυσκολότατα, αντιστέκομαι σε τέτοιους πειρασμούς, φοβούμαι πως δε θα τα καταφέρνω να απαντώ σε τυχόν σχόλια, που οπωσδήποτε είναι πάντοτε καλόδεχτα.

Απέκλεισα την ιδέα του φίλτρου-μπάτσου των σχολίων, για να μη θεωρηθεί ότι μπορεί να αποκλείω αρνητικά σχόλια (ίσα ίσα, σε ξεχωριστή κατηγορία προτίθεμαι να δημοσιεύω και αρνητικές επιστολές που φτάνουν π.χ. στην εφημερίδα αλλά, κατά τη γενική και μοιραία τακτική, πετσοκόβονται εκεί αγρίως), όμως θα διαγράφονται προσωπικά ή προς τρίτους υβριστικά σχόλια καθώς και σχόλια ελληναράδων: έχουν όσα μπλογκ θέλουν αυτοί, ακόμα χειρότερα: όσα τηλεοπτικά κανάλια θέλουν, βρήκαν θέση και στα λεγόμενα ή όντως σοβαρά κανάλια, έως και στην κρατική τηλεόραση, ε, ας μη βρούνε κι άλλο ένα βήμα εδώ.

Κατά τα άλλα, ευπρόσδεκτα, ξαναλέω, όλα τα σχόλια και πολύτιμες όλες οι παρατηρήσεις, αλλά έπειτα από τα ολοσέλιδα κατεβατά μου στην εφημερίδα, θα μου επιτραπεί, ελπίζω, να απολαύσω έναν διάλογο, μακάρι, ανάμεσα στους αναγνώστες, χωρίς την ψυχαναγκαστική και καπελωτική παρέμβαση τη δική μου.

Και το μενού;

Στα "γλωσσικά" θα συγκεντρωθούν σιγά σιγά (Α) οι παλιές επιφυλλίδες των Νέων, της σειράς "Μικρά γλωσσικά", οι δημοσιευμένες και σε βιβλίο, και (Β) οι κατοπινές που φυτρώνουν στην τωρινή σειρά των Νέων "Τα αδέσποτα" και κοντεύουν να την πνίξουν.

Θα μείνουν έτσι σκέτα τα "αδέσποτα", τα πλην γλωσσικών δηλαδή άρθρα της τωρινής σειράς.

Στα "περσινά... σταφύλια" θα βρουν θέση παλιά κείμενα, αρχικά μόνο σαν βιβλιογραφική αναφορά, σαν ένδειξη απλώς, κείμενα παλιά δικά μου που νομίζω πως κάτι έχουν [ή πάντως θέλουν] να πουν και σήμερα, θα ήταν όμως υπερβολικό, έως άτοπο, να βγουν και σε βιβλίο, καθώς και κείμενα τρίτων, που μιλούν για πρόσωπα και πράγματα παλιά και εξίσου σημερινά.

Και τα "μικρά καθημερινά", μια μικρή ανάσα, με μικρότερα πραγματάκια και θέματα από την επικαιρότητα, που είτε δεν προλαβαίνω να τα θίξω στην εφημερίδα είτε, κυρίως, δεν έχουν καν θέση στη συγκεκριμένη φόρμα της σελίδας.

Και υπόσχομαι να βελτιωθώ...

buzz it!

5 σχόλια:

valentin είπε...

Πολύ χαίρομαι για τη δυναμική και επίσημη πια εμφάνισή σας στο χώρο της μπλογκόσφαιρας. Πέρα από τα άρθρα των Νέων, και αυτά τα "μικρά καθημερινά" αποδεικνύονται πολύ ζουμέρά.

Υ.Γ. Ωραίο αυτό το "ιδεογλωσσικά".

hominid είπε...

Καλή αρχή κι από μένα. Η ελληνική "γλωσσόσφαιρα" διευρύνεται και γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι κι εγώ μια συνέχεια εξίσου δυναμική όσο το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα! Να πω ότι, εκτός από την κοινότητα των γλωσσομπλόγκερ(ς), διευρύνεται και ο κατάλογος των σχετικών νεολογισμών -από τα "γλωσσολόγια" και το ημέτερο "περιγλώσσιο" στα "ιδεογλωσσικά" και τη "γλωσσόσφαιρα". Να μια συμβολή στον πλούτο της τρισχιλιετούς!

hominid είπε...

Αν και καλό θα είναι, βέβαια, να μην το παρακάνουμε με τους νεολογισμούς, συγγλωσσολόγιε Τέττιξ.

;)

Γιάννης Χάρης είπε...

θερμά ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα όλους τους παλαιότερους [ παλαιότερους εννοώ εδώ μέσα και μόνο, δυστυχώς :-( ]