6/2/07

ξεκατινιαζώμεθα ; pourquoi pas ? ή Μπαμπινιώτης καλεί Κούντερα

ο Κούντερα, λέει, στο Μέγαρο, καλεσμένος του Μπαμπινιώτη

Τις προάλλες δημοσιεύτηκε στον Τύπο ότι ο Μπαμπινιώτης κάλεσε τον Έκο, τον Κούντερα, τον Χάρολντ Μπλουμ, και δε θυμάμαι ποιον άλλο, σε βραδιά για τη γλώσσα στο Megaron plus (το δημιούργημα του περιλάλητου Λάλα, που ο Μπ. πάντως το μετέφρασε ελληνιστί [;;;] "Μέγαρο συν": του τα 'γραψε ο Βελούδης αυτά, βλ. σχετικά στο μπλογκ "ανορθογραφίες": εδώ ).

διαβάστε τη συνέχεια...
Λίγες μέρες πιο πριν η Μαριάννα Ντούβλη, η παντελώς άγνωστη ώς τότε ξανθιά που έγινε γνωστή μόνο και μόνο επειδή δήλωσε πως θέλει να "φάει τη Μενεγάκη", η Ντούβλη αυτή λοιπόν δήλωνε παντού όπου την καλούσαν πια, σε πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, Θέμους κτλ., πως έχει ήδη έτοιμη εκπομπή και περιμένει προτάσεις από τα κανάλια, και για την πρώτη της εκπομπή έχει "κλεισμένο" τον Αρμάνι και έπειτα την Όπρα Γουίνφρεϊ. Της έκανε πλάκα μάλιστα ο Λαζόπουλος από το τσαντίρι του, πως είδαν τον Αρμάνι με μια βαλίτσα στο χέρι, στημένον χριστουγεννιάτικα στο αεροδρόμιο, κι όταν τον ρώτησαν τι κάνει εκεί, είπε πως περιμένει να πάρει την εκπομπή της η Ντούβλη.

Κι η αφεντιά μου, ήρθε η ώρα να το πω, για τα εγκαίνια του μπλογκ που θα γίνουν μαζί με τον αγιασμό στο καινούριο μου σπίτι, έχω καλέσει τον Βαρθολομαίο, και καλού κακού, αλλά και για λόγους ανεξιθρησκίας, και τον μουφτή της Θράκης.

Ο Κούντερα, απροπό, έχει να βγει από τη Γαλλία από το '85, αν δεν κάνω λάθος, που με τα χίλια ζόρια πήγε να παραλάβει ένα βραβείο στην Ιερουσαλήμ, καθώς επιπλέον δεν μπαίνει με τίποτα σε αεροπλάνο. Αλλά γενικότερα ο Κούντερα εδώ και χρόνια αρνείται πεισματικά ακόμα και συνέντευξη, κάτι που το πλήρωσε ακριβά από τους μικρούς, μικρότατους Γάλλους, που έφτασαν να πουν το απρεπέστατο: "ε βέβαια, τώρα που έγινε φίρμα και τα έπιασε..."
Αλλά μπορεί, ποιος ξέρει, τώρα που θα έρθει για τα εγκαίνια τα δικά μου, να πάει κι από το "Μέγαρο συν"...

[Αρκεί να μη μάθει πως είναι καλεσμένος και ο Έκο! Αυτό και μόνο θα ήταν λόγος να αρνηθεί την πρόσκληση του κ. Μπαμπινιώτη]

buzz it!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε Χάρη, καλορίζικο το blog! Καλή συνέχεια!
Ένας ευχαριστημένος αναγνώστης του βιβλίου σας.

gazakas είπε...

Ο Κούντερα είναι μαλωμένος με τον Έκο; Γιατί; Πείτε μας κι εμάς εσείς που έχετε πληροφορίες από μέσα!!!
Καλορίζικο το μπλογκ!

Γιάννης Χάρης είπε...

[απάντησα με μεγάλη καθυστέρηση στον antonis "ιδιωτικά" (εννοώ στο δικό του μπλογκ) πως ο Κούντερα είναι απλώς από αυτούς που δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη τον Έκο. Βάζω τώρα κι εδώ την "απάντηση", να μη μένει ορφανό το σχόλιο του antonis και θεωρηθεί π.χ. ότι το σνόμπαρα. -Ακόμα να μάθω τρόπους στην μπλογκόσφαιρα...]